I psykomotorisk terapi arbejder vi både med krop og psyke og du er som klient en aktiv deltager. Jeg støtter dig i at bygge dine ressourcer op og arbejde med de efterreaktioner du kan have fysisk, psykisk og socialt. Her I S-modellen ser du de aspekter, vi kommer igennem i et forløb, som almindeligvis varer en 5-10 gange eller mere, hvis din historie er omfattende og kompleks.
I psykomotorisk terapi vil du den første gang have en indledende samtale enten online eller på klinikken i Sakskøbing: Her hører jeg mere om dine udfordringer og vi afklarer hvad målet for terapien skal være.
Allerede første gang afprøver du nogle teknikker, som du med det sammen skal kunne mærke en effekt af. Det kan være:
- Sanse ressourcer i kroppen gennem kropsscanning og kropsanker
- Få ro i hovedet gennem at skabe distance til tanker ved at få kontakt til din Væren/autentiske selv eller ved at aflede opmærksomheden
- Få ro i krop og sind gennem åndedrætsøvelser, manuel behandling eller afspænding
Vi aftaler, omtrentligt hvor mange behandlinger der skal til for at opnå dit mål. Det afhænger både af alvorligheden af dine udfordringer samt den indsats du selv kan lægge i at arbejde med værktøjerne derhjemme.
Livet efter vold – Senfølger og efterreaktioner
De efterreaktioner der kan være, når man oplevet vold, kan både vise sig ved at man får et dårligere forhold til sin krop, man får det dårligt psykisk og man kan komme til at gå på listefødder eller have svært med grænser i relationer til andre.
Har man været udsat for fysisk og seksuel vold, kan man komme til at opleve selvhad og kropshad. Har man oplevet psykisk og økonomisk vold, nedbrydes forholdet til en selv og man kan miste tilliden til både sig selv og andre. Oplevelserne sætters sig som sår i ens nervesystem, der gør at man trigges af oplevelser i livet og egen negative tankemønstre, der er opstået på baggrund af volden som barn eller voksen.
Volden sætter dybe spor, der får en til – for en tid – til at miste evnen til at drage konstruktiv omsorg for sig selv og i at sætte grænser tidligt nok til at undgå, at andre overskrider dem.
Senfølger i form af dårligt selvværd, angst og smerter
Nogle gange ved vi ikke hvorfor vores selvværd er dårligt, hvorfor vi vedbliver at blive angstfulde eller oplever smerter, som lægerne ikke kan afhjælpe. Oftest ligger der traumatiske oplevelser og svigt i barndommen, der har påvirket vores forhold til os selv, til andre og til verdenen. Psykomotorisk terapi kan hjælpe dig ud af fastlåste mønstre og gener ved at arbejde både med krop, tanker og det ubevidste.
Livet efter vold – at finde fodfæste og blive kraftfuld
Efter oplevelser med vold er det vigtigt at finde et fodfæste igen ved at lære at mærke sig selv igen, at blive kraftfuld i sit udtryk og at kunne tage vare på sig selv, Når du får taget dig af dig selv, så sker der også noget i dine relationer til andre.
Om onlineforløbet: Fra voldsramt til kraftfuld kvinde
Onlineforløbet består af 11 videoer med 9 tilhørende arbejdsbøger, som du kan følge i dit eget tempo. Det kan køres som selvstudie eller kombineres med fysiske eller onlinesessioner. Hvis der er flere i forløb på samme tid er der mulighed for et gratis ugentlig onlinemøde. Skriv eller ring til mig for at høre mere (tlf. 31 31 38 81)
Eksempel på materialer i forløbet: Fra voldsramt til kraftfuld kvinde
Priser
Grundprisen dækker op til 15 min transport fra min bolig i Bandholm, Lolland og onlinesessioner. Der er tillæg for transport over 15 min, for udgifter til færge samt for brug af klinikken.
Psykomotorisk session – grundpris uden tillæg | 30 min | kr. 500 |
Psykomotorisk session – grundpris uden tillæg | 60 min | kr. 800 |
Tillæg for transport per halve time (både ud og hjem) | kr. 100 | |
Tillæg for behandling i klinikken i Sakskøbing | kr. 200 | |
Onlineforløb Fra voldsramt til kraftfuld kvinde (private sessioner kan tilkøbes) | 11 videoer med tilhørende opgavebøger | kr. 500 |
Klippekort til psykomotoriske sessioner – grundpris | 5 x 60 min | kr. 3200 |
Tilgange du kan møde i den psykomotoriske terapi
De metoder som anvendes i terapien er baseret på velafprøvede teknikker, evidens og nyeste viden. Siff opdaterer sig løbende på forskningsresultater og afholder som ekspert på området selv kurser for fagpersoner. De metoder, du kan møde i terapien kan være:
- Psykomotoriske manuelle greb, der blidt kommunikerer med og inviterer til reguleringen af nervesystemet
- Metakognitive teknikker med fokus på at gøre op med gamle overbevisninger
- Kognitive teknikker til at forstå tænkningens natur
- Narrative teknikker til at afhjælpe automatisere og negative, fastlåste mekanismer, hvor vi handler destruktivt eller uden egenomsorg herunder arbejde med indre barn
- Kropsterapeutiske teknikker som grounding, centrering og kontakt/afgrænsning
- Åndedrætsteknikker til at berolige nervesystemet samt at få hjernen og kroppen til at samspille bedre
- Kropslige øvelser til at afspænde kroppen og sindet, få en bedre funktion og minimere smerter og uro